Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem
Sterrenwacht Phoenix Facebook Sterrenwacht Phoenix Twitter Sterrenwacht Phoenix Youtube
Publiekssterrenwacht Phoenix
Ampsenseweg 10
7241 NB Lochem
Tel: 06 25 109 573
Email: info@sterrenwachtphoenix.nl

Sterrenkijkdagen 24 februari

Phoenix trapt de sterrenkijkdagen af met een Filmmiddag gevolgd door een avondprogramma. De dag ziet er als volgt uit:

We draaien  twee films in ons planetarium en wel op zaterdagmiddag 24  februari van 15.00 - 16.00 u.

We proberen te ontdekken hoeveel kans we hebben om Aliens te vinden op de vele exoplaneten die in rap tempo ontdekt worden. Exoplaneten zijn planeten die om andere zonnen (sterren) dan onze eigen zon draaien. Er zijn al bijna vierduizend exoplaneten ontdekt, zoals vorige maand weer om de zon (ster) Kepler-90 die eruit ziet als onze eigen zon. Deze ster blijkt ook 8 planeten te hebben die rotsachtig zijn en heeft ook een aantal gasreuzen zoals Jupiter.    

De eerste film gaat over water op aarde en op andere planeten en manen in ons zonnestelsel en mogelijk daarbuiten. De tweede film is over deze exoplaneten waarbij beide ingrediënten: water en rotsachtige bodems misschien genoeg zijn om je Aliens op die exoplaneten te kunnen voorstellen!   

Kom naar de film in de sterrenwacht en overtuig jezelf!
Entree € 4 - tot 16 € 3
Leeftijd : vanaf 10 jaar


Avondprogramma: Rondje Heelal: Een gevarieerd programma voor jong en oud. 

Op zaterdag 24 februari is het weer de Nationale Sterrenkijkdag bij Publiekssterrenwacht Phoenix. Zoals gebruikelijk hebben we weer een aantal activiteiten verdeeld over de avond waaronder : het zonnestelsel, show in het planetarium en hoe je apps kunt inzetten om de sterrenhemel te ontdekken. Maar het belangrijkste is natuurlijk met eigen ogen waarnemen en dat doen we bij helder weer uitgebreid door de telescopen. Heb je zelf een telescoop maar weet je niet hoe die werkt. Neem hem dan mee naar de sterrenwacht en dan helpen wij jou op weg.

Aanvang: 20.00 u
Let op het is geen inloopprogramma. Dus wees op tijd.
Entree: tot 15 € 3; vanaf 16 € 4

 Publiekssterrenwacht Phoenix
Ampsenseweg 10
7241 NB LochemHUIDIGE MAANFASE


TWITTER
test