Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem
Sterrenwacht Phoenix Facebook Sterrenwacht Phoenix Twitter Sterrenwacht Phoenix Youtube
Publiekssterrenwacht Phoenix
Ampsenseweg 10
7241 NB Lochem
Tel: 06 25 109 573
Email: info@sterrenwachtphoenix.nl

Clubavond

Clubavond

Elke vrijdagavond treffen jong en oud, man en vrouw, zich op sterrenwacht Phoenix. Wat wordt er op zo'n clubavond nu gedaan?


Een belangrijk onderdeel is het 'Astronomisch Rondje'. Een ieder aanwezig vertelt wat hij/zij in de afgelopen week heeft geobserveerd, heeft ge- fotografeerd, heeft getekend, heeft gezien op TV of Internet en vertelt hierover op eigen wijze aan de aanwezigen. Soms is het een kort Rondje, vaker wordt er toch heel veel leuke wetenswaardigheden uitgewisseld. Een ieder kan ermee doen wat hij/zij wil. Met enige regelmaat ontstaan er leuke projecten/initiatieven uit. Voorbereidingen op lezingen of themadagen worden kort doorgenomen.


Verder wordt er tijdens de clubavond gewerkt aan o.a. de tentoonstellingszaal, de cursuszaal of de presentatiezaal, wordt er gewerkt aan de website van Phoenix, aan een Nieuwsbrief, aan een nieuwe presentatie of aan de cursus. Informeel worden ervaringen gedeeld over publieksontvangst, over het lesgeven. Onderhoud wordt gepleegd aan het instrumentarium (een behoorlijk goed uitgerust timmer/knutsellokaal staat ter beschikking).


Soms wordt er ook alleen maar informeel met elkaar gepraat (over non- astronomische onderwerpen). Dit typeert wel de gedachtengoed van sterrenwacht Phoenix: veel kan, weinig moet!


Velen roemen de relaxte, collegiale sfeer die er hangt. Een ieder die iets meer wil doen met de hobby sterrenkunde en 'nieuw' binnenkomt wordt in evengrote mate gewaardeerd en mee omgegaan, als mensen die al 30 jaar en langer lid zijn. Denk niet dat iedereen aanwezig alles weet over sterrenkunde: dat is onbegonnen werk. Maar velen bij elkaar weten wel behoorlijk wat meer.


Dit is waarschijnlijk de reden dat elke klubavond door minstens 20 personen wordt bezocht!


Kom daarom ook gewoon eens een paar keer buurten: ervaar de clubavond en stel vast dat deze waardevol is!
HUIDIGE MAANFASE


TWITTER
test