Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem
Sterrenwacht Phoenix Facebook Sterrenwacht Phoenix Twitter Sterrenwacht Phoenix Youtube
Publiekssterrenwacht Phoenix
Ampsenseweg 10
7241 NB Lochem
Tel: 06 25 109 573
Email: info@sterrenwachtphoenix.nl

Nationale Sterrenkijkdagen

Nationale Sterrenkijkdagen bij Publiekssterrenwacht Phoenix 


Door: Publiekssterrenwacht Phoenix
Datum:            Zaterdag 29 februari 
Locatie :          Ampsenseweg 10; 7241 NB Lochem
Volwassenen   Prijs:  € 5,-
Jeugd tot 16 jr Prijs:  € 4,-

Ook dit jaar vieren we weer de Nationale Sterrenkijkdagen. Om 20.00 uur doen we de gezamenlijke aftrap van ons avondprogramma als volgt:
Bezoekers kiezen maximaal 2 workshops/presentaties waar ze graag aan deel willen nemen. Er kan een keuze gemaakt worden uit:

1 : Een rondje door ons zonnestelstel. Een presentatie over onze planeten en andere vliegende objecten om ons heen.

2 : Beleef de Sterrenhemel in het observatorium of planetarium. Afhankelijk van het weer is deze workshop binnen of buiten. Bij helder weer kijken we door de telescopen bij bewolkt weer kun je de sterrenhemel in het planetarium zien.

3 : Niet verdwalen: door de sterren het heelal niet meer zien*. Een overzicht van bruikbare en informatieve astronomische apps voor een beginnend sterrenkijker.

 4 : Leven (elders) in ons heelal Het overleeft 42.000 jaar invriezen en pakt daarna de draad gewoon weer op. Het overleeft 500˚ Celsius boven nul of 272 ˚ Celsius onder nul. Het kan, zonder bescherming, worden blootgesteld aan een reis door het universum, onderworpen worden aan een, voor ons mensen, dodelijke dosis straling en kan neerstorten vanuit de ruimte, waarna het leven weer zijn normale gang gaat. Dat klinkt wel heel erg als een raadsel maar meer nog klinkt het als iets dat niet echt kan bestaan. Toch zijn dit bestaande aardse levensvormen met superkrachten die pas de laatste tientallen jaren worden herkend. Over deze superhelden in de vorm van borstelwormen en beerdiertjes gaat deze presentatie Daarin laat onze medewerker Freddy Nauta zien dat we de kans op leven elders in de ruimte zeker niet mogen uitsluiten en waar we het vooral moeten zoeken. Misschien wel dichter bij huis, zelfs in ons eigen zonnestelsel.

Tijdschema:
20.00- 20.45: Ronde 1
20.45- 21.00: Korte pauze 
21.00-21.45: :Ronde 2 

* Bij helder weer zal de workshop 3 komen te vervallen. Er is dan keuze uit of het planetarium of het observatorium.HUIDIGE MAANFASE


TWITTER
test