Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem
Sterrenwacht Phoenix Facebook Sterrenwacht Phoenix Twitter Sterrenwacht Phoenix Youtube
Publiekssterrenwacht Phoenix
Ampsenseweg 10
7241 NB Lochem
Tel: 06 25 109 573
Email: info@sterrenwachtphoenix.nl

Onderwijs

Publiekssterrenwacht Phoenix heeft ten doel de sterrenkunde te populariseren en dat doen wij onder andere door middel van het ontvangen van kinderen/ jongeren uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. 

Tevens worden de kinderen, jongeren als het weer het toelaat, in de gelegenheid gesteld door onze telescopen het heelal te bekijken. De sterrenwacht is sinds enige tijd in het bezit van een planetarium en tijdens het bezoek zullen we daar zeker een bezoek aan brengen. De bedoeling van het bezoek aan de sterrenwacht is om kinderen/ jeugd inzicht te geven in ons zonnestelsel en hemel verschijnselen. We beginnen bij ons eigen zonnestelsel met de bijbehorende planeten. We laten zien hoe de seizoenen tot stand komen, en hoe het komt dat we steeds een wassende en afnemende maan zien. Met onze audiovisuele middelen is dat zeer goed mogelijk. Ook laten we de werking van de telescoop zien en - als het weer het toe laat- een blik op de zon, met zonnefilter. Voorbereiding: Een goede voorbereiding is het halve werk.
Door verschillende organisaties zijn er allerlei lesbrieven en voorbereidingsdocumenten gemaakt op het gebied van sterrenkunde en astronomie. U kunt als leerkracht hier gratis gebruik van maken. Zo wordt een bezoek tijdens of als afsluiting van een project sterrenkunde nog leuker en waardevoller! 


U kunt hier klikken voor lesbrieven voor kinderen van 4 - 10 jaar . U kunt daar tevens een "les-box" bestellen met ondersteunende materialen.


U kunt hier klikken voor informatie voor met name groep 7 & 8, en onderbouw VMBO/HAVO 

 

U kunt hier klikken voor informatie voor bovenbouw HAVO/VWOEntree 3,00 per kind. Eerste 2 begeleiders gratis
                                  Overige begeleiders die het programma volgen, betalen het normale tarief                                    van 4,- p.p
Het programma duurt circa 1,5 tot 2 uur. 

U kunt  uw groepsbezoek telefonisch reserveren  06 25109573HUIDIGE MAANFASE


TWITTER
test