Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem
Sterrenwacht Phoenix Facebook Sterrenwacht Phoenix Twitter Sterrenwacht Phoenix Youtube
Publiekssterrenwacht Phoenix
Ampsenseweg 10
7241 NB Lochem
Tel: 06 25 109 573
Email: info@sterrenwachtphoenix.nl

Onderwijs

Publiekssterrenwacht Phoenix heeft tot doel de sterrenkunde te populariseren en dat doen wij onder andere door middel van het ontvangen van scholieren uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. 

Tevens worden de scholieren,  als het weer het toelaat, in de gelegenheid gesteld door onze telescopen het heelal te bekijken. De sterrenwacht is sinds enige tijd in het bezit van een planetarium en tijdens het bezoek zullen we daar zeker een bezoek aan brengen. De bedoeling van het bezoek aan de sterrenwacht is om inzicht te geven in ons zonnestelsel en hemelverschijnselen. We beginnen bij ons eigen zonnestelsel met de bijbehorende planeten. We laten zien hoe de seizoenen tot stand komen, en hoe het komt dat we steeds een wassende en afnemende maan zien. Met onze audiovisuele middelen is dat zeer goed mogelijk. Ook laten we de werking van de telescoop zien en - als het weer het toe laat- een blik op de zon, met zonnefilter. Voorbereiding: Een goede voorbereiding is het halve werk. 

Door verschillende organisaties zijn er allerlei lesbrieven en voorbereidingsdocumenten gemaakt op het gebied van sterrenkunde en astronomie. U kunt als leerkracht hier gratis gebruik van maken. Zo wordt een bezoek tijdens of als afsluiting van een project sterrenkunde nog leuker en waardevoller! 


U kunt hier klikken voor lesbrieven voor kinderen van 4 - 10 jaar . U kunt daar tevens een "les-box" bestellen met ondersteunende materialen.


U kunt hier klikken voor informatie voor met name groep 7 & 8, en onderbouw VMBO/HAVO 

 

U kunt hier klikken voor informatie voor bovenbouw HAVO/VWO


Entree 4,- per kind t/m 15 jaar. Eerste 2 begeleiders gratis. 

Overige begeleiders die het programma volgen, betalen het normale tarief van 5,- p.p
Het programma duurt circa 1,5 tot 2 uur. 

U kunt  uw groepsbezoek reserveren via tabblad Groepen. Meer info: info@sterrenwachtphoenix.nlHUIDIGE MAANFASE


TWITTER
test