Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem
Sterrenwacht Phoenix Facebook Sterrenwacht Phoenix Twitter Sterrenwacht Phoenix Youtube
Publiekssterrenwacht Phoenix
Ampsenseweg 10
7241 NB Lochem
Tel: 06 25 109 573
Email: info@sterrenwachtphoenix.nl

Sterrenkijkdagen 15 en 16 maart

Landelijke Sterrenkijkdagen 2019: vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart opent Publiekssterrenwacht Phoenix weer haar deuren voor de Landelijke Sterrenkijkdagen 2019! Bij helder weer staan de telescopen gericht op de sterrenhemel: De rechter helft van de Maan is op 15 en 16 maart verlicht en de Maan is dan vooral in de avond en vroege nacht zichtbaar. 

Het Eerste Kwartier is een goed moment om het maanoppervlak waar te nemen; op de grens tussen het verlichte en het donkere deel van de Maan komt de Zon net op. Hierdoor werpen bergen en kraterranden lange schaduwen wat een extra diepte-effect veroorzaakt. Het maanoppervlak krijgt daarmee, bekeken door een kijker, een duidelijk driedimensionaal karakter. We kijken naar een aantal typische lentesterrenbeelden met hun begeleidende sterren. 

 Maar mocht de hemel toch bewolkt zijn, bent u van harte uitgenodigd in ons planetarium alwaar we de actuele sterrenhemel projecteren op ons 360ᴼ-fulldome scherm. In onze presentatiezaal kijken we naar ons eigen zonnestelsel, het kleine 'achtertuintje' van de aarde in het grote universum.

Het programma begint om 20.00 uur. 
Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen. 
HUIDIGE MAANFASE


TWITTER
test