Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem Sterrenwacht Phoenix Lochem
Sterrenwacht Phoenix Facebook Sterrenwacht Phoenix Twitter Sterrenwacht Phoenix Youtube
Publiekssterrenwacht Phoenix
Ampsenseweg 10
7241 NB Lochem
Tel: 06 25 109 573
Email: info@sterrenwachtphoenix.nl

Weekend van de Wetenschap 5 oktober

Weekend van de Wetenschap - zaterdag 5 oktober  
Middagprogramma

Kinderknutselmiddag bij Sterrenwacht Phoenix Kinderen van zes tot twaalf jaar leren alles over onze ster, de zon, op deze kindermiddag. Luister naar verhalen over de zon en de planeten in ons zonnestelsel en ga daarna aan de slag met het knutselen van je eigen zonnewijzer. Als je al heel veel weet over de zon en de planeten, mag je dat gerust heel kort aan de groep vertellen. Als je klaar bent met knutselen kun je in het planetarium kijken naar filmbeelden van de zon, en genieten van een film. Wie weet schijnt de zon buiten ook, en kun je hem in het echt zien door de zonnekijker en zie je misschien een zonnevlam. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Wees er snel bij want vol is vol. Gaarne aanmelden: secretariaat@sterrenwachtphoenix.nl 

Entree: € 5 Tijd: 14.00 - 16.30
Locatie: Sterrenwacht Phoenix; Ampsenseweg 10; 7241 HT Lochem


Avondprogramma:

Minicollege:  Leven in de Ruimte

Over supergaven en leven in de ruimte

Het overleeft 42.000 jaar invriezen en pakt daarna de draad gewoon weer op. Het overleeft 500˚ Celsius boven nul of 272 ˚ Celsius onder nul.

Het kan, zonder bescherming, worden blootgesteld aan een reis door het universum, onderworpen worden aan een, voor ons mensen, dodelijke dosis straling en kan neerstorten vanuit de ruimte, waarna het leven weer zijn normale gang gaat. Dat klinkt wel heel erg als een raadsel maar meer nog klinkt het als iets dat niet echt kan bestaan. Helden zoals die  alleen in Marvelstrips voorkomen. Toch zijn dit bestaande aardse levensvormen met superkrachten die pas de laatste tientallen jaren worden herkend. Over deze superhelden in de vorm van borstelwormen en beerdiertjes gaat het mini-college "Over supergaven en leven in de ruimte" . Daarin laat onze medewerker Freddy Nauta zien dat we de kans op leven elders in de ruimte zeker niet  mogen uitsluiten en waar we het vooral moeten zoeken. Misschien wel dichter bij huis, zelfs in ons eigen zonnestelsel.

Na de presentatie nemen we de bezoekers mee in ons 360°planetarium waar we de hemellichamen met beeld en film kunnen belichten en dichterbij halen. Bij helder werpen we uiteraard een blik door de telescopen op de hemel in het observatorium.  

Entree: € 5 tot 16 € 4
Aanvang 20.00 uur
Locatie: Sterrenwacht Phoenix; Ampsenseweg 10; 7241 HT Lochem

Foto Methane extremophile

Image Courtesy NOAA - National Oceanic and Atmospheric Administration
HUIDIGE MAANFASE


TWITTER
test